Dakota Johnson - Životopis a Filmografie

4. prosince 2013 v 20:22 | Twirl |  DJ - Biography
Herečka Dakota Mayi Johnson se narodila 4. října 1989 v Austinu slavnému hereckému páru Melanii Griffith a Donu Johnsonovi, babičkou je herečka Tippi Hedren. Z obou nových rodin svých rodičů má šest nevlastních sourozenců. Po absolvování vysoké školy podepsala kontrakt s William Morris Agency a začala hereckou kariéru. Úspěšně prorazila i ve světě modelingu, od roku 2008 předváděla oděvy pro firmy Mango, Wish, sluneční brýle Oliver Peoples nebo legíny japonského módního řetězce Uniqlo a dnes je velmi vyhledávanou modelkou.

Dakotin filmový debut LÉTO V ALABAMĚ (1999) byl prakticky rodinnou záležitostí. Režie se ujal Antonio Banderas, filmovou sestru hrála Stella Banderas a matku Melanie Griffith. V oscarovém filmu THE SOCIAL NETWORK (2010) měla pár scén s Justinem Timberlakem, přesto její výkon režisér Fincher pochválil. Po skončení natáčení zrušila svůj profil na sociální síti Facebook z obavy rizika tendence k netolismu. Další miniroličky ztvárnila ve fantasy variaci na pohádku Kráska a zvíře s názvem NETVOR (2011) a v teen komedii 21 JUMP STREET (2012). O něco více prostoru získala v komediích THEO (2012) a GOATS (2012). V aktuální komedii o problematice dospívání GAY DUDE (2012) hraje jednu z hlavních ženských postav. V roce 2006 získala jako třetí generace v rodině po babičce a mamince ocenění Miss Zlatý Glóbus.

Křehká kráska díky rodinným dispozicím nemá v Hollywoodu snadnou pozici. Hvězdný život pod tlakem a neustálým sledováním ze strany médií není zdaleka růžový. V roce 2007 podstoupila protialkoholní léčení v rehabilitačním centru, obdobné zkušenosti mají oba její rodiče. Mezi nejbližší přátele patří další protekční dítě Rumer Willis. I když původně vůbec netoužila po herectví, chce prostřednictvím svých postav především dělat lidem radost. Snad jí nadšení začít u sebe, udržet si pokoru a jít cestou sebeuvědomění vydrží ještě dlouhý čas.

Filmografie


2014 Cymbeline
2014 Date and Switch
2014 Need for Speed
2014 Padesát odstínů šedi
2013 Theo
2012 Ben and Kate (TV seriál)
2012 Goats
2012 Pro Ellen
2012 Zásnuby na dobu neurčitou
2012 21 Jump street
2011 Netvor
2010 All That Glitters (video film)
2010 The Social Network
1999 Léto v Alabamě
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama