Max Martini - Životopis a Filmografie

4. prosince 2013 v 20:50 | Twirl |  MM - Biography
Narodil se 11. prosince 1969 v New Yorku, jako Maximilian Carlo Martini. Ale kromě USA vyrůstal také v Kanadě či Itálii a díky tomu má i kanadské a italské občanství. Jeho nevlastním otcem je Stuart Margolin, americký herec, režisér a scénárista, takže v jeho začátcích vystupoval i pod jménem Max Margolin. Má mladšího bratra Christophera, který také působí v oblasti filmového průmyslu a stejně tak jeho sestra Michelle, která navrhuje kostýmy.

Už jeho rodiče se věnovali umění a tak není divu, že po tom všem cestování se Max nakonec vrátil do New Yorku a začal studovat herectví. Nejprve na Neighborhood Playhouse a následně pak pod vedením Michaela Howarda na Manhattanu. Následovala pauza od herectví, aby se tak mohl soustředit na svojí dřívější lásku, umění. Začal tedy navštěvovat školu Vizuálního umění na Manhattanu, kde nakonec obdržel BFA (Bakalářský titul z výtvarného umění) a to z malířství a sochařství. Po dokončení studií umění se opět a natrvalo vratil k herectví a věnuje se filmovým a televizním projektům.

V roce 1998 se objevuje po boku Toma Hankse a Matta Damona v úspěšném válečném filmu ZACHRAŇTE VOJÍNA RYANA, jako poddůstojník Henderson, což je jeho první role vojáka. Rok na to je k vidění v Kanadském sci-fi seriálu KRUTÁ ŘÍŠE, kde po boku Terryho O´Quinna hraje opět vojáka. Následuje seriál SEKCE 9 a epizodní role v seriálech jako DA VINCIHO PŘÍPADY či NA POMEZÍ ZÁHAD. V roce 2002 je obsazen do Spielbergova Emmy oceněného sci-fi seriálu UNESENI. Následuje účinkování v dalších úspěšných seriálech 24 HODIN, KRIMINÁLKA MIAMI, VRAŽEDNÁ ČÍSLA či BEZE STOPY. Epizodní role, ale také prokládá účinkováním ve filmech jako JINÝ DEN, kde sekunduje Shannen Doherty a Julianu McMahonovi, ZLOČINECKÁ MYSL nebo TRY TO REMEMBER. V roce 2005 pak natáčí další celkem úspěšný válečný film 6. BATALION, který má značně hvězdné obsazení. Následující rok přichází na řadu jistě jeho nejúspěšnější seriálová role, seržant Mack "Dirt Diver" Gerhardt v úspěšném americkém seriálu JEDNOTKA ZVLÁŠTNÍHO URČENÍ, točícího se kolem vojenské speciální jednotky Rangers, natočeného podle knižní předlohy. V průběhu čtyř úspěšných sezón tohoto seriálu stihl ještě natočit dva filmy zasazené do prostředí bojových sportů ČERVENÝ PÁS a ŽÍZEŇ PO KRVI. V následujících letech si pak připsal na konto seriály ANATOMIE LŽI, HAWAII 5-0, CASTLE NA ZABITÍ či FLASHPOINT. V září 2011 měl premiéru zatím jeho poslední film COLOMBIANA z pera Luca Bessona a také seriál REVENGE v hlavní roli s Madeleine Stowe. V současné době točí film Guillerma del Tora nazvaný PACIFIC RIM. Kvůli této roli odmítl účinkování v seriálu PRAVÁ KREV, tak doufejme, že to bude stát za to.

Max také aktivně působí na divadelní scéně a mimo to je spoluzakladatelem Theatre North Collaborative v New Yorku, což je sdružení amerických a kanadských herců, kteří se zaměřují převážně na produkci nových projektů, jak v USA, tak v Kanadě.

V roce 1997 se oženil s kanadskou herečkou Kim Restellovou, se kterou má dva syny, Lea a Seana. S rodinou žije střídavě v Los Angeles a ve Vancouveru. Mezi své blízké přátele řadí Michaela Irbyho, parťáka ze seriálu Jednotka zvláštního určení.

Filmografie


2014Sabotage
2013Crisis (TV seriál)
2013 Kapitán Phillips
2013 Pacific Rim - Útok na Zemi
2012Exit Strategy (TV film)
2012 Hirokin
2011Colombiana
2011 Manžel nebo milenec (TV film)





2011 Pomsta (TV seriál)
2010All Signs of Death (TV film)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
2010 Mandrake (TV film)
2010 Trooper
2008Červený pás
2008 Žízeň po krvi (TV film)
2007Status: Nežádoucí (TV seriál)
2006Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
2005Silver Bells (TV film)
2005 Vražedná čísla (TV seriál)
2005 6. Batalion
2004Zločinecká mysl (TV film)
2004 Zločiny podle Mary Higgins Clark: Tak si vzpomeň (TV film)
2003Line of Fire (TV seriál)
2002Beze stopy (TV seriál)
2002 Breaking News (TV seriál)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
2002 Uneseni (TV seriál)
2001Jiný den (TV film)
2001 Strážkyně zákona (TV seriál)
2001 24 hodin (TV seriál)
2000Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
2000 Love Lessons (TV film)
2000 Na pomezí záhad (TV seriál)
2000 Sekce 9 (TV seriál)
1999Cement
1999 Desert Son
1999 Krutá říše (TV seriál)
1999 These Arms of Mine (TV seriál)
1999 Zatraceně divná jízda
1998Conversations in Limbo
1998 Da Vinciho případy (TV seriál)
1998 Zachraňte vojína Ryana
1997Hunger, The (TV seriál)
1997 Kontakt
1996Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
1996 Chameleon (TV seriál)
1996 Každý den v akci (TV seriál)
1996 Případ pro Sam (TV seriál)
1995Krajní meze (TV seriál)
1995 Pictures of Baby Jane Doe
1993Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1991Úctyhodná žena (TV film)
1990Bláznivý exorcista
1989Neon Rider (TV seriál)
1988Superzachránci
1986Hero in the Family (TV film)
1984Glitter Dome, The (TV film)
1981Bret Maverick (TV seriál)
1981 Bret Maverick (TV film)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama